tisdag 4 oktober 2011

Mycket har hänt sen sist

Bland annat har Kanadensarna åkt hem så nu har lugnet återfunnits efter tre hektiska veckor med en överfull lägenhet. 05.50 gick tåget i morse så då vinkade vi av dem. Återstår att se när vi träffar dem igen. Kanske besöker dem i Kanada redan till hösten om jag kan vara ifrån skolan ett par veckor då.
Zeke verkar sakna lille Griffin som är två år. De två fann varandra direkt och Zeke lekte så försiktigt med honom. Inte en enda gång råkade han bita honom i händerna, vilket är konstigt eftersom han biter mig i händerna dagligen. Ikväll är Zeke väldigt busig och är på oss hela tiden. Hade Griffin varit här nu så hade han tagit hand om honom.

Igår var vi på återbesök hos veterinären. Han tyckte att vi skött honom jättebra efter operationen och att det såg väldigt bra ut. Han sa att muskelmassan var mycket bättre än förväntat, men det nyopererade var något sämre musklat. Vi fick en ny kur med Rimaldyn som ska göra att han belastar benet normalt så att muskler ska byggas upp. Till en början ska vi trava honom i 5 minuter per dag. Sedan ska detta ökas till en kvart om dagen. Detta kommer göra att även jag blir lite mer tränad, vilket kan behövas. Veterinären sa att vi gärna kunde cykla med honom, men det vågar jag inte. Ser han något intressant så springer han rakt emot det även om kopplet håller emot. Om tre veckor ska vi på nytt återbesök för att se om vi lyckats bygga upp hans triceps något.

På djursjukhuset inhandlade vi ett D.A.P halsband. Har läst mycket om dessa feromoner och är väldigt intresserad av att se om det verkligen kan fungera. Det var inte speciellt billigt, 400 kr för ett halsband som bara räcker i 4 veckor. Om våra promenader blir lugnare så är det definitivt värt det, men det återstår ju att se.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar