torsdag 27 februari 2014

Återbesök

Nu är vi precis hemkomna från djursjukhuset där vi träffat neurologen. Hon gjorde diverse neurologiska undersökningar och det hela avslutades med ett blodprov. Resultatet av undersökningarna var mycket bra. Hon sa att han var som en helt normal hund och visste man inte att han hade epilepsi så skulle man inte kunna ana det. Synen som hon tyckte var försämrad förra gången var helt normal idag. Alla andra biverkningar var också borta. Förutom aptiten då. Den är kvar som tur är. Klumpen hade ökat ytterligare i vikt, 34,8 kg, så nu får vi passa oss för att ge honom godsaker. Tycker dock att han ser bättre ut nu än innan, men för att bespara benen från onödig belastning så är det inte bra om han blir för fet.

Resultatet av blodproven får vi nästa vecka. På dem ser man om levern och benmärgen påverkas negativt av medicinen.

Hon ansåg att vi var inne i en kritisk period där Zeke kan få klusteranfall när som helst och att vi alltid måste vara beredda på det. Denna mest kritiska perioden skulle sträcka sig över ett halvår. Hon sa även att vi skulle förstå att han mest sannolikt kommer att få fler anfall under sin livstid.

Hon sa dock också att vi inte kan vara 100 % säkra på att det är epilepsi, men att schäfrar har en ökad tendens till att få det. Man gör inga grundläggande utredningar på om det kan vara annat som ligger bakom anfallen förrän han påverkas på andra sätt.

Om proverna är bra och om han inte får fler anfall, behöver vi inte komma tillbaka till djursjukhuset förrän 3-6 månader så det hoppas vi på.

Zeke tyckte det var uttröttande att vara hos doktorn så nu sover han. Då får jag tillfälle att sätta mig och förbereda mig inför morgondagens tenta. Dessutom måste jag packa för i helgen ska vi på en tripp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar