onsdag 26 september 2012

Höstrengöring

Så var det avklarat! Zeke har fått sig en välbehövlig dusch. Han hade inte blivit duschad sen tidigt i somras. Under sommren är det ingen mening att tvätta honom eftersom han badar i havet var och varannan dag. Det är alltid en procedur när det ska göras och man måste ladda lite innan man tar tag i det.
 
Först ska badrummet göras i ordning: mattor, handdukar och annat måste plockas bort innan den förväntade "ruskningen" efter duschen. Annars blir allt blött och hårigt.
 
Sen ska hunden borstas för att få bort gammal hår som det finns en hel del av.
 
Nästa steg är att få in hunden i duchen. Brukar fungera bäst om han får gå in själv. Detta görs bäst med hjälp av godis.
 
Själva nedblötandet och tvättningen brukar fungera bra, men när det är dags för sköljning brukar han tycka att det räcker så då gnäller han lite.
 
Därefter återstår det stora jobbet. Att få uslingen torr. Med så mycket päls så blir det inte så lite vatten att få ur den. Det som gör det hela svårare är att han är helt galen efter att han duschat! Han springer runt, runt och nafsar efter handduken. Tycker inte om att stå stilla utan vill ta badrycket med en gång. Golv, mattes kläder, väggar och badrumsinredning är blött alltihop.
 
När hunden är droppfri släpps han ut och då får han sitt ryck. Ruskar av sig det sista vattnet i hallen. Tar en runda i soffan och sen ut i köket.
 
Matte torkar av hela badrummet och hallen. Hunden borstas och torkas ytterligare. Handdukar tvättas i maskinen. Sen får hunden ligga på sin filt och äta ben tills han är torr. Det är han förmodligen i morgon någon gång. Nä det sistnämnda var en sanning med modifikation.
 
Hund på tork. Ser ut som en valp när han är blöt i pälsen.
Ja, ni förstår att det krävs planering och uppladdning innan man gör en sån här sak! Nu blir det nog en dusch till jul nästa gång.
 


1 kommentar:

  1. Men oj, så jobbigt det låter. Här har tränats redan ifrån valpstadiet att självmant gå in i duschen och där inne stå sill o ta det lugnt. Så när det är gegga väder går hundarna självmant raka vägen in i badrummet för en snabb genomspolning, bara så skönt.

    Nu tränas Ice på att tillåta sig hårtorkas, då han varken är förtjust i torken eller ljudet på den, ej så högt, men det räcker tydligen för honom och det går framåt med stora steg måste jag säga. Herde verkar väldigt lättlärda men ack så envisa, men det är matte här också, envis som attan, fnissar.

    Ha det gött och håller med, valpigt söt ser han ut efter duschen, hi.

    SvaraRadera