torsdag 27 september 2012

Kattmat är grejen!

Zeke är en hund som är väldigt petig med vad han äter. Man lurar inte i honom något han inte tycker om. Just därför hade vi tidigare problem med maten.
 
En annan sak som det kan bli problem med är att hitta något godis som man kan få honom att göra nästan vad som helst för att få. Köttbullar, leverpastej och korv tycker han mycket om. Även leversnittar fungerar bra på promenad, men när det kommer till saker som hundmöten eller andra situationer då han inte alls är villig att ha kontakt med mig, ja då fungerar dessa godisalternativ inte så bra. Nu har jag dock hittat en sak som han är totalt tokig i, nämligen kattmat. Alltså torrfoder till katter. När han till och med låst blicken på en hund så tar han godisen ur handen. Helt otroligt!
Idén med att börja använda kattmat som godis kom när vi var hos syrran. De har två katter och varje gång vi varit där har Zeke suktat ordentligt efter kattmaten. Dessutom var det så att sist vi var på djursjukhuset så fick han en hundgodis av veterinären. Denna spottade Zeke ut på golvet. Hon provade en gång till att ge honom godisen, men samma sak då. Spottade ut på golvet. Jaha sa hon," då provar vi väl med en godis från andra skålen". Hon tog fram en kattgodis istället och den spottades minsann inte ut.
 
Förstår inte riktigt varför kattmat skulle vara godare än köttbullar och allt sånt, men fungerar det så är jag nöjd! Nu anstränger han sig lite mer när vi tränar och det är ju bra!
 
 

1 kommentar:

  1. Nja, kattmat är för katter och hundmat för hundar. Här vet man att vissa kattmat innehåller ämnen som inte är lämpade för hundars magar. Minns tyvärr inte vad det hette, men kan ta reda på det om du vill.

    Testa torkade leverkakan som vi har receptet på vår blogg, bra mycket bättre till och med bättre än leversnittar som är allergiframkallande… Min pappis kliade sönder hela jumsken utav dom, så nu ges detta aldrig mer här. Dessutom innehåller det lite lever och mycket socker som gör hundarna tjocka, usch. Köttbullar innehåller vitlök, fast det ej står på paketet. Så hemlagade sådana kör man här ibland och då helt utan kryddor o salt.

    Tur man ej har detta problemet då Ice varit en matglad kille från allra första dagen han kom till oss, hu.

    Kramiz

    SvaraRadera