måndag 12 augusti 2013

Från högsommar till höst?

Fy så dålig jag är på att uppdatera. Får väl skylla på att det är sommar. Det var det i alla fall tills för några dagar sedan. Nu är det kyligt och blåsigt som om det vore höst redan.
 
Idag var det ganska otäckt väder. Det började med spöregn. Sen kom åskan och den var precis ovanför så det lät som pistolskott. Därefter började det hagla samtidigt som det spöregnade. Har aldrig sett sånt väder innan.
 

 
Medan det fortfarande var sommar lekte vi campingliv över en natt. Eftersom nästan hela familjen varje år är ute och campar när jag fyller år så brukar vi traditionsenligt besöka dem istället. Det var superfint väder så det blev sol, bad och grillning. Zeke tyckte det var mysigt att sova i förtältet på kvällen. Natten spenderade han dock inne i husvagnen i dubbelsängen hos matte och husse. Bortskämd? Nä inte alls!?
 

Fin utsikt från husvagnen var det också. Tyvärr fick Zeke avstå från bad och har fått göra så en längre tid då han kliat sig väldigt mycket. Verkade som om han höll på att få hotspot, men det blev faktiskt bättre utan någon större behandling så vet inte vad det kan ha varit för något.



 
Dagen efter hemkomsten från campingen skulle varit min stora pluggdag, men det blev andra planer då det var fruktansvärt varmt och en kompis ringde och ville till stranden. Svårt att säga nej till det så det fick bli en eftermiddag på Öland och sen ångest på kvällen för att man inte pluggat som planerat.
 
 
Några dagar senare kom postsnubben på besök med ett stort och tungt paket. Den efterlängtade råttburen! Ivrig som jag blev började jag bygga med en gång. Det var inte det lättaste eftersom delarna var tunga och otympliga. Dessutom var inte passformen för skruvarna den bästa. Genomsvettig och arg gav jag upp efter två timmar. Satte mig i soffan, men då dök envisheten upp. Nä, nu jävlar ska jag få ihop buren! Började igen och kom lite längre än sist. Sen kom sambon hem och kunde hjälpa till som tur var. Annars hade jag nog kastat ut buren. Han blev faktiskt också ganska irriterad över hur svårbyggd buren var så det var inte bara jag. När allt var klart (efter kanske sammanlagt 6-7) timmar hade vi lite inflyttningsfest för råttorna.
 

Resultatet blev riktigt bra och råttorna verkar nöjda över sitt nya boende med hela fem våningar.
 

 
Zeke är väldigt fascinerad över de nya kompisarna. Det är vid råttburen han spenderar mest tid numera. Varje morgon är det första han gör att titta så att råttorna är kvar. När vi varit ute och kommer in igen, springer han direkt in till råttorna och nästintill all tid mellan rastningarna spenderar han ståendes eller liggandes vid buren. När råttorna ligger och sover, ligger Zeke utanför buren och sover och när de är vakna står han och stirrar på dem.
 

Måste dock erkänna att jag stirrar ganska mycket på dem också. De är ju så otroligt söta. På dagarna är de lugna och snälla, men på nätterna är det en annan femma. Efter vad man kan se på morgonen så har de väldigt roligt under natten. Mat och vatten är utspillt, filtarna är runtflyttade och det ligger rivet tidningspapper överallt. Rena kaoset. Det första man får göra på morgonen är att reda upp all röra de ställt till med. De är dock redan ganska duktiga på att använda sin toalett.
 
Dolly


Sötast var de idag på morgonen då lilla Dolly sov uppe på tjocka syrran Doris. Måste varit en skön madrass.
 

 
Fiskarna som ynglade av sig konstant har fått flytta. De var så elaka mot de andra fiskarna och har dödat flera stycken så jag tröttnade rejält på dem. De åkte ut på annons och vi fick napp efter bara en halvtimme och blev av med den efter 1,5 timme. Smidigt! Nu planerar vi för en annan inriktning på akvariet. Från centralamerikanskt till Malawi. Vi vill ha snälla fiskar som inte blir så stora. Har fått bra kontakt med fiskkunniga människor som ska beställa hem det vi vill ha så planeringen går på högvarv. Kul med lite nytt i akvariet! I morgon ska vi på inspirationsrunda.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar