måndag 25 juni 2012

Midsommar

Helgen på Öland har varit helt underbar! Det började i torsdags då vi packade bilarna fulla och begav oss över bron. Köer slapp vi som tur var. Väl framme gällde det att få in all packning i villavagnen som var på ca 30 kvadrat. Så länge allt stod på höjden så gick det bra. Kvällen tillbringades sedan på altanen med hamburgergrillning. Vi hade sån tur så det fanns staket runt altanen och en rejäl grind så hundarna hade trots allt mycket yta att röra sig på.
På midsommaraftonen åt vi sill och potatis en timme efter planerad tid för lunchen. Det är standard för oss. Gott var det iallafall.


Efter maten blev det pilkastning som konstigt nog vanns av mig. Det var nog nubben son gjorde det :) Självklart speladen även kubb, men där gick det betydligt sämre.


Tråkigt nog började det regna framåt kvällen lagom tills det var dags att grilla. Det fick bli grillning under paraply och sen mat inne i villavagnen. En klassisk svensk sommarkväll med andra ord. Senare på kvällen var vi elva stycken i vår villavagn. Då var det trångt, men roligt!

Trots att det var trångt så tyckte Zeke att han hade rätt
till en egen stol. Här sitter han och vaktar groggbordet.
Lördagen började sent. Vi var alla trötta efter att ha varit uppe halva natten. När vi vaknade sken solen och alla klädde på sig kläder anpassade för solning. Här skulle minsann den första brännan fås! Problemet var bara att efter att frukosten var intagen, började molnen att hopa sig på himlen. En stund senare öppnade sig himlen och skyfallet kom, vilket innebar att sällskapsspelen fick plockas fram inne i vagnen. Det var trots allt lite mysigt även om solen hade varit mer än välkommen. Framåt kvällen hade vi iallafall tur. Då slutade det regna och vi kunde grilla utan paraply och vi kunde dessutom sitta ute på altanen och äta. Lördagskvällen blev inte lika sen som de andra kvällarna eftersom vi skulle vara uppe i tid på söndagen.

Klockan nio ringde klockan på söndagen. All packning skulle ut i bilarna och villavagnen skulle städas noggrant. Är man sju stycken som hjälps åt att städa så går det fort. Innan klockan elva checkade vi ut. Tråkigt nog kom det fina vädret lagom tills vi skulle hem. För att försöka undvika att hamna i bilköer åkte vi över till Ölands västra sida till Gårdby. Där finns ett litet lantcafé som är jättemysigt. När kaffe, ostfralla och kladdkaka intagits var det så dags att ta sig hemåt. Lagom till vi kom fram till Ölandsbron så tog det stopp. Sen rullade bilarna sakta sakta över sundet och sen var vi så äntligen hemma. Väl hemma skulle allt ur bilen och packas upp och sorteras. Sen var vi trötta!

Hundarna har faktiskt varit helt fantastiska den här helgen. Jag var lite orolig innan hur det skulle gå att vara på en camping där varenda en har minst en hund med sig. Det gick riktigt bra och det var inte bara Zeke som gillade att skälla ut andra hundar. Det kunde dock ha gått illa när vi var på väg ner mot rasthagen och en liten nakenhund plötsligt rusar ut lös ur en stuga. Nakenhunden cirkulerade våra kopplade hundar och ägaren hade svårt att fånga in sin hund. För att undvika en olycka lyfte jag upp Zekes framdel så att han inte skulle komma åt att bita. Man vet ju aldrig hur ens hund reagerar i ett sådant läge när den är kopplad.
Det är ju en väldig tur att Zeke och Joline fungerar så bra ihop. Lite smågruff blir det ju ibland, men det är ju inte så konstigt när de umgås en hel helg.

Myser i soffan
Hundarna spanar genom fönstret

På söndagskvällen blev vi plötsligt barnvakter åt systersonen, då hans storebror hade huggt sig i fingret med en yxa. Eftersom systersonen är i den åldern (5 år) då man ställer en himla massa frågor så piggnade det trötta huvudet till ganska snabbt. Vi fick ett par mysiga timmar med många skratt innan storebrodern var färdig på akuten. Resultatet av olyckan blev några stygd och gipsat finger.

Idag, måndag, är vi trötta och sov ut ganska länge. Vi går runt och småpackar lite för ikväll ska vi ut med Zeke till mamma och pappa. Vi sover där inatt och i morgon åker vi tidigt på morgonen mot Norrköping och Kolmården. Zeke blir kvar hos mamma och pappa.

Om det mot förmodan är någon som orkar läsa sig igenom hela detta inlägget så kan jag tala om att fiskbebisarna fortfarande lever och mår bra. Jag tror att några blivit uppätna för det var många fler ägg än det är bebisar. Nu är de cirka 30-50 stycken. Svårt att räkna dem. Planen är att på onsdag när vi kommer hem så ska vi förflytta dem och de klarat sig tills dess.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar