fredag 22 april 2011

Påsk på landet

Åkte igår ut till mamma och pappa för att fira påsk. Det är alltid lika avkopplande att komma ut till landet. Så tyst och stilla och som vanligt hade de bättre väder än i Kalmar, även om det bara är 6 mil söderut.
Idag har det varit över 20 grader. Jättehärligt! Jag hade sån tur så jag fick vara med på kosläppet. Det är kul att se när de blir så glada av att få komma ut och kalvarna är ju så söta så man smälter!




Zeke fick ett märgben som husse hade sparat i frysen från styckningen i vintras. Vi tänkte att det var ju perfekt att ge honom för då kanske han inte springer och busar så mycket. Med tanke på hans ben så ska han ju hållas lite lugn. Han blev överlycklig av att få ligga utomhus och gnaga på det. Han höll sig lugn ett tag iallafall...

Ett tag ja.. Sen var han plötsligt försvunnen. Han kom tillbaka helt svart under magen. Han hade varit och grävt i gyttjan bakom garaget. Som straff blev han spolad med trädgårdsslangen :)
(Bilden är inte tagen när han såg ut som värst.)

Pappa var lika snäll som han är varje vår och vaxade min bil. Den glänser så man knappt vill köra med den nu. Zeke speglade sig i glansen!

Till kvällsmat blev det påsk-middag. Mamma är bäst på att laga mat. Lite annorlunda inslag blev det i år då Martin hade fixat nypotatis och jordgubbar. Det var inte alls dumt det!
Resten av kvällen tillbringar vi i soffan med svullna magar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar