onsdag 18 januari 2012

Hemma efter en underbar resa.

Eller vi kom ju hem i måndags, men sen dess har det varit fullt upp med flera besök och sen skolan också så det har inte funnits varken tid eller ork att uppdatera bloggen. Nu kommer det iallafall.

Resan var helt otroligt underbar. Restiden ner låg på runt 35 timmar, vilket var ganska jobbigt eftersom vi inte lyckades sova någonting. Hem gick det bättre för då sov vi bort 4 timmar på planet. Allt har gått enligt planerna och vi har haft fint väder. På dagarna låg temperaturen runt 35 grader och på kvällarna runt 30. I vattnet var det säkert 25-27 grader. Jätteskönt med andra ord.

En dag var vi ute på utflykt. Vi började med elefantridning genom jungeln. Sen besökte vi ett stort vattenfall. Efter det besteg vi Tiger Tempel som ligger 1237 trappsteg upp på ett berg och det var riktigt jobbigt att ta sig upp i värmen. 40 minuter upp och 20 min ner tog det. Sen åkte vi  båt genom mangroveträsk, besökte en fiskeby och en grotta.




De flesta dagarna spenderade vi dock på stranden med sol och bad. Stränderna är ju så otroligt fina i södra Thailand med stora klippformationer ute i havet.


När vi kom till Phi Phi Don blev vi glatt överraskade av vårt hotell. Det var jättemysigt. Ett eget hus på pålar med utsikt över hela stranden.



En dag på phi Phi hyrde vi en egen båt med chaufför under sex timmar. Vi fick en riktig rundtur runt öarna och stannade på flera stränder och platser där vi snorklade och badade.















Sen kom den stora dagen: 12-01-12




Efter Phi Phi åkte vi till Karon. Den sista dagen gjorde vi ett besök på Phuket Zoo. Där fick vi minnen för livet.





Detta var ett kort sammandrag av vår resa. Med 800 tagna bilder så har ni nu fått se ett urval :)

Mamma och pappa kom och lämnade Zeke kvällen då vi kom hem. Jag saknade Zeke otroligt mycket när vi var borta och det var riktigt kul att träffa honom igen. Det har blivit mycket mys de senaste dagarna!


2 kommentarer:

  1. Välkomna hem,har saknat att kunna läsa bloggen varje dag :-) och förstås ett JÄTTEGRATTIS /Evaliz

    SvaraRadera