måndag 5 november 2012

Efter regn kommer.. vintern

Hann inte riktigt med något bloggande under helgen. Det är i och för sig inte helt sant för igår hade jag en återhämtningsdag och hade helt enkelt inte lust att skriva något.
 
I fredags var det plugg och städ som gällde under dagen. På kvällen firades en kompis födelsedag och då var vi ute och åt och drack gott. Dagen efter fick man lämna sängen tidigt för klockan ett kom ett gäng hungriga middagsgäster. Innan dess skulle man hinna duscha, rasta hunden, laga mat och efterrätt och sen givetvis dammsuga precis innan gästerna kom. Har man hund så måste man ju dammsuga i sista minuten för att golvet ska vara rent när de anländer. Allt hann vi med och maten blev god så det var ju bra. På kvällen när man satte sig i soffan var man ganska trött efter allt stök. Zeke var också rejält trött som han alltid blir när han träffat barn.
 
Söndagen var som sagt en lugn dag. Det enda vettiga vi gjorde var att åka ut till fårhagen och gå en sväng så att Zeke fick springa av sig. Fåren har nu gått in för vintern så nu har man äntligen tillgång till hagen. Förra veckan var premiären då Zeke och Joline sprang där och busade. Kul att se så glada hundar och vad de minns. Det var ett halvår sedan vi var där sist, men Zeke var snabb med att kolla om det fanns något vatten att bada i där det i våras stod vatten. Som tur var fanns det inte det.. Än. Det är inte roligt att komma hem med en blöt hund som badat i vatten blandat med gegga. Då blir det duschen direkt.
 
Idag går det knappt att vistas utomhus. Det bara regnar och regnar. Man får titta ut lite ibland för att se om det är uppehåll så att man kan rasta hunden. Tyvärr är det inte så många uppehåll så då får man helt enkelt bli blöt. Om det ändå kunde vara vår så att sommaren kommer snart!
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar