torsdag 27 oktober 2011

Återbesök hos veterinären

Det hela är nästan lite komsikt. Sist vi var hos veterinären sa han att vi skulle boka tid för ett nytt återbesök tre veckor senare. Jag skulle ju trava Zeke så att han skulle bygga upp muskler i det benet han opererade sist. Sagt och gjort. Jag har travat runt här i grannskapet som en galning om kvällarna och Zeke har fått springa lös så mycket som det bara har gått. Jag ringde och bokade tid för återbesök och idag var vi där. Det som är lite komiskt är följande: Vi blir inledda i undersökningrummet och sitter och väntar på veterinären i 20 minuter. När han kommer in frågar han oss hur det har gått. Jo det har gått bra säger vi, han har travats och han har inte haltat trots att han inte fått Rimaldyl på ett par dagar. Vad bra säger veterinären och böjer sig ner för att känna på benet i max tre sekunder. Sen var det färdigt med det återbesöket.
Som tur var hade jag ju bett om att han skulle få sitt 1-årsvaccin samtidigt så någon nytta blev det ju ändå med veterinärbesöket, men jag förstår ändå inte vad vi skulle med ett återbesök till. Det värsta var att när vi kom ut till bilen kom jag på att han faktiskt hade känt på fel ben. Han kände på det som opererades i början av sommaren och där finns ju givetvis mer muskler än på det andra benet. 

Åter till vaccinet han fick idag; jag bad om att få det här nya vaccinet mot kennelhosta som ges som nosspray. Det ska tydligen fungera mycket bättre än det vanliga som ges i spruta. Zeke gillade nog inte mitt val för då fick han ju både ta nässpray och en spruta, men det gick bra iallafall. Sprutan märkte han inte av alls. Det han tycker är jobbigt är att bli fasthållen och det kan man ju förstå när någon ska stoppa upp något konstigt i näsan.

När vi satt och väntade i undersökningrummet luktade Zeke på något på golvet och då började han framkalla en massa saliv som droppade ner på golvet. Detta har hänt en gång hemma också då han luktade på sin gosedjurs-hund. När veterinären kom, passade vi på att fråga honom om det kunde ha med könsmognaden att göra. Han sa att det troligtvis var så att det handlade om något sexuellt. Kanske borde plocka undan hans leksakshund hemma så att han slipper gå runt och vara frustrerad över den :)

Idag sa veterinären inget om fler återbesök så nu är förhoppningsvis den här benhistorian överstökad och vi får hoppas på att vi inte stöter på några andra bekymmer framöver. Nu är det bara magen som vi ska försöka få ordning på. Han ska få Losec i tjugo dagar nu så får vi se om han kan börja äta ordentligt efter det. Det är jobbigt när han aldrig vill äta på morgonen/dagen för då kräks han alltid upp en massa gult slem. Ibland äter han inte förrän klockan sju på kvällen så då blir det ju bara ett mål mat om dagen. Han behöver gå upp ett par kg så att han inte ser så skranglig ut.



1 kommentar:

  1. Hejsan!
    Har också en vit herde som har likadana kräkningar i bland och det blir när hon inte vill äta på morgonen, så efter ett par timmar så kommer kräkningen. Fick då tipsen att man kan försöka få i hunden lite hårt bröd eller något annat så att magen har något att arbeta med och inte går tom för länge. Ett tips som är värt att testa i alla fall :).
    Mvh Maria

    SvaraRadera