tisdag 24 juli 2012

En stolt matte!

Igår var en jättebra dag! Först var vi vid havet och badade Zeke. Man får ju passa på medans det går. Hörde nämligen att algerna är på väg hitåt. Sen kom även boxern Joline och sällskapade Zeke i vattnet.





Senare var det dags för lite hundträning. Vår "privata" instruktör anordnar hundpromenader några gånger i veckan och tyckte att vi skulle komma till samlingsplatsen för att låta Zeke titta på de andra hundarna. Att gå med på promenaden är alldeles för tidigt än så länge. Det var fler där som hade skälliga hundar och var där i samma syfte som vi. Till vår förvåning betedde Zeke sig väldigt väldigt bra. Han skällde lite först, men tystnade ganska snabbt. Ibland när det kom en ny hund skällde han lite till, men inte alls så farligt som han brukar låta. Vi blev mycket glada och förvånade. Det blev även instruktören. Han fick mycket beröm och gos! Nu känns det verkligen som att det går att göra något åt det hela. Nu ska vi jobba på ännu hårdare än innan för att bli kvitt problemet.

Senare på kvällen fick vi besök av Joline med husse och matte. Vi grillade nere på gården och även då var vi stolta över vår Zeke. Han låg under bordet under hela grillningen och middagen. I vanliga fall brukar han försöka busa med Joline så mycket som möjligt.

Nu bär det av mot landet. Systersonen fyllde tio år förra veckan och ikväll blir det födelsedagskalas. Nu ska jag bara packa ner spårlinan och annan utrustning för givetvis ska vi passa på att spåra när vi ändå ska ut i skogen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar