fredag 6 juli 2012

En svensk sommar

Dagarna rullar på en efter en och nu måste man ju börja inse att halva sommaren snart har gått. Tiden går dessvärre fort när man är ledig! Den senaste veckan har iallafall vädret varit helt okej. I onsdags togs årets första havsbad (i Sverige då). Lyckades övertala en vän att tillbringa en eftermiddag på stranden med mig. Det är ju det som är tråkigt när man själv är ledig och alla andra jobbar. Att ingen har tid att hitta på saker. Nu fick jag ju iallafall min stranddag och förhoppningsvis blir det fler framöver.

På kvällen blev det sedan picknick på Lindö med vänner och sambos. Zeke och Joline var förstås också med. Zeke gör små framsteg för varje dag som går. Ni vet sådana där oönskade beteenden som är så svåra att få bort. De blir nu bättre och bättre hela tiden. När vi var på Lindö hade vi mat med oss och vi bestämde att medans vi äter så binder vi hundarna i skuggan en bit ifrån oss. Annars hade de bara farit runt och försökt leka med varandra. Vi band dem en bit ifrån varandra så att de inte skulle sno in sig i varandras koppel. För några månader sedan hade det här varit helt otänkbart. Zeke skulle ha pipit, ylat, gnällt och skällt för att få bli frisläppt och kunna leka med sin kompis. Så är dock inte fallet i dagens läge. Ett fåtal gånger pep han lite och ville nog mest ha uppmärksamhet eller mat av oss. Joline struntade han dock i, vilket jag inte trodde skulle vara möjligt. Har kommit på att nu gäller det att se de små framstegen han gör. Med många små framsteg så kommer han nog att bli en hund som är duktig hela tiden :) Det känns lite som att Zekes mentala utveckling har blivit lite eftersatt på grund av operationerna. Inte så konstigt egentligen med tanke på att under nästan sex månader så fick vi inte gå ordentliga promenader. Precis efter operationerna fick han ju knappt röra sig alls. Då var det ju bara att bära ner honom på gräsmattan, låta honom kissa och sen bära upp honom igen. Inte så konstigt då att vi har en hund som är lite "omogen". Han måste ju ta igen allt nu, men det löser sig med tiden.

Igår var jag en sväng till Karlskrona. Det blev lite utav en syskoneftermiddag och det är ju alltid trevligt. Med mig hem fick jag prydnadsgräs och en annan stor växt till balkongen och sen zinkspann att plantera dem i. Planteringen skedde idag för vädret tillåter ingen resa till havet. Hade planerat en dag på stranden med Zeke idag, men det fick bli ändrade planer.


 Växterna behövde inte vattnas efter planteringen. Det skötte vädergudarna åt mig.
Och när det regnade passade vi på att piffa till köket lite också. Tänk vad man kan göra med lite kakeldekor! Det blev genast lite mer inbott och personligt istället för de helvita kakelplattorna. Ibland behöver man lite förändring och tröttnar man är det ju bara att plocka bort dem igen. Eller så skickar man efter nya på nätet. Det är också ett alternativ :) Dessa beställde jag på favoritsaker.se



Det är drygt när det regnar. Man vill hitta på en massa saker, men man vill inte gå ut. Zeke vill inte heller vara ute. Tror han fick nog innan idag då han var tvungen att bära sitt täcke för att vi skulle slippa ha hela hunden blöt. Han ser ut som en liten ponny i täcket så jag tror han skämdes. Dessutom tycker han inte om att få regnstänk i öronen. Vi får helt enkelt tillbringa kvällen inomhus med bus och godisrundor. Vi får väl se vad morgondagen har för väder att erbjuda. Vädret avgör planerna!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar