måndag 16 juli 2012

Skogstur utan svamp

Idag är det måndag igen, men det skulle lika gärna kunna vara lördag. Det är en härlig känsla! Man får riktigt tänka efter vad det kan vara för veckodag när man inte har några måsten.

Idag spenderades eftermiddagen i skogen. För säkerhets skull tog vi med oss en plastpåse om vi nu skulle hitta några sommarkantareller. Det gjorde vi dock inte, men lika bra var väl det. Då slipper man ju tvätta svamp och förvälla dem när man kommer hem. Zeke tyckte det var roligt att hoppa över alla grenar som låg på marken och att lukta på allt som lämnat goda dofter efter sig i skogen. Provade den nya fästingsprayen jag köpte och den verkade fungera riktigt bra. Istället för ett 20-tal krypande fästingar i pälsen fick han nu bara tre och det var på ställen som vi inte sprayat på, som tex huvudet.


Sitter man på stenar så får man godis har Zeke lärt sig. Lägger man sig på dem så får man ännu mer godis. Man kan ju dock välja en större sten för att göra det hela lite lättare.


På väg till bilen envisades han med att han skulle ha med sig en stor pinne hem. Det blev dock för tungt att bära på till slut och då gav han upp.


Att sola sig i gröngräset är också skönt.


Efter skogsturen fick vi fikabesök av nästan hela familjen Söderqvist. Eftersom Zeke inte hade tid att sova när det var bebisar här så ligger han nu när de gått hem i sängen och sover som en klubbad säl. Det är många intryck att ta in i skogen när man är stadshund.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar