torsdag 11 oktober 2012

Det var otäckt, men det blir bättre!

Idag var det dags för Zekes vaccination och kontroll av örat. Han är inte direkt något fan av veterinärer efter allt han tvingats gå igenom. Därför blir han lätt uppstressad när det är dags. Vi hade på grund av detta bokat tid hos en annan veterinär som bedriver en station som fungerar som en vårdcentral för djur. Har varit där några gånger innan och är alltid lika nöjd med bemötandet och resultatet. Hon är helt fantastisk med djur. Massor av godis har hon också och hon tar sig verkligen tid att prata. Är man där för en vaccination kan det ändå ta en halvtimme då hon berättar saker och svarar på alla frågor man har. Notan blir inte dyrare för det trots att hon ofta tittar på andra saker hos hunden också. Idag ville vi ha Zekes öra undersökt. Han hatar verkligen när man pillar honom i örat (så länge man inte kliar honom i örat). Veterinären rengjorde och fick ut massor av brunt vax. Zeke gnydde och tyckte att det var väldigt obehagligt. Speciellt då det blev blött i örat. Då ville han inte alls vara kvar i rummet. Som tur var så var det ingen öroninflammation. Hon trodde att han fått in något smuts i örat och att det därför blivit irriterat. Vi skulle rengöra det en gång om dagen med en lösning tills det inte fanns mer brunt vax kvar. Låter ju lovande. Efter detta var det dags för sprutan som han inte alls märkte när den gavs eftersom det fanns godis på golvet.
 
Som sagt så är veterinären väldigt pratglad och verkar ha all tid i världen. Jag passade då på att fråga om det fanns något i kattgodis som är farligt/mindre bra för hundar. En del har sagt att det inte alls är bra, men när jag kollat på nätet så ska det vara helt ok. Veterinären svarade att det gick alldeles utmärkt. Hundmat ska inte ges till katter, men kattmat kan ges till hundar. Den enda skillnaden är att kattmat innehåller mer protein än hundmat och om hunden inte är van vid mycket protein så kan den bli dålig i magen. Zeke äter färskfoder som innehåller nästan bara kött så det är inget problem för honom.
 
Vi pratade även om att Zeke opererats för OCD och att vår andra veterinär sagt att om det fortsatte att utvecklas i samma takt som det gjort hittills så kanske han inte blir mer än fem år innan han måste tas bort. Idag fick vi dock mer hopp om framtiden, då hon sa att det är så olika hur det utvecklas. Hon sa att en del hundar "stelopererar sig själva" och inte alls verkar ha ont eller något problem med det. Har hunden ont så märker man det direkt och tre ben fungerar alldeles utmärkt.
 
Veterinärbesöket verkar tagit knäcken på Zeke som nu sussar sött i sin säng. Själv ska jag fortsätta med plugget.
 


2 kommentarer:

  1. Ja, kan tänka mig att såna ställen är otäcka, ryser. Men duktig var han, lilla stjärnan och skönt att inget örontroll hade hittat dit. Gullig vett som tar sig tid, super.

    Ice tycker inte heller om att man tvättar öronen för då skakar han på huvudet och nafsar i handen, men vi jobbar på det, som sagt. Samma när det kommer till kloklippning, då ska det också nafsas och lekas, pust. Men fick rådet utav en god vän att lägga honom på rygg och klämma åt lite med benen för och sedan bara klippa, BARA, hehe, lättare sagt än gjort, men det jobbas också på och en dag så. Min lilla Rasmus somnar nu mer när man pysslar med tassarna, bara så skönt men så har det också tagit sin lilla tid, tålamod, tålamod, hehe.

    Glad för er skull ang. OCD, för vad hemskt om det skulle ske så tidigt, ryser, stackars liten och tur att det finns hopp :o)

    Trevlig helg önskas er här och massa kramizar o nospussar till din stjärnan

    SvaraRadera
  2. Veterinären sa att man aldrig ska behöva tvätta öronen. Det är då de får problem om man är där och grejar. Värt att tänka på.

    När jag klipper Zekes klor så får han en liten godis efter varje klippt klo. Han har nu lärt sig att vänta på att klon ska bli klippt och då fungerar det utmärkt. Innan ville han inte vara still och man fick absolut inte hålla fast tassen.

    Trevlig helg önskas er också!

    SvaraRadera