måndag 8 oktober 2012

En underbar helg

Då var vi hemma och utvilade efter resan igen. Sextusen kronor fattigare, men en härlig helg och en massa prylar rikare. De sextio milen tur och retur gick smärtfria, men lite trött var man ju så klart efter en sådan här intensiv helg. På lördagen blev det sju timmar på Gekås. Det var fruktansvärt mycket människor så det var helt kaos. Kö till restaurangen, kö till toaletten så det var uteslutet att uträtta något där och sen kö till kassorna. Fötterna och ryggen värkte. Sen åkte vi till hotellet och vilade oss. Blev väldigt glatt överraskade över dess kvalitet och service. Där ska vi definitivt bo fler gånger. Vid incheckningen talade de om för oss att vi skulle infinna oss i receptionen kl. 19 för en välkomstdrink. Väl där blev vi visade till toppvåningen och Skybaren där vi tydligen skulle vara för oss själva med tända kandelabrar och varsitt glas champagne. Verkligen mysigt!
 
 
 Efter det tog vi plats i restaurangen för att avnjuta lite mat. Viltgryta serverades det, men jag åt ju så klart vegetarisk gryta. Alldeles för gott var det = svullen mage efteråt.
 
 
På söndagen var det dags för ännu en tur på Gekås. Denna dag var det betydligt lugnare där så det var riktigt behagligt att shoppa loss. Efter en stund ansåg vi att vi handlat tillräckligt och bestämde oss för att börja hemfärden. Vi saknade ju Zeke också förstås. Redan på eftermiddagen fick vi återse honom. Han blev väldigt glad, men han hade haft det bra och skött sig utmärkt hos mamma och pappa medans vi varit borta. Han fick prova alla leksaker vi köpt till honom och de var helt klart godkända.
 
Tillbaka i stan var det bara att sätta igång och packa upp alla kassar med helgens inköp. Zeke lekte lite med leksakerna, sen försvann han. Hittade honom i sängen med hans nya leksaker. Det måste ju betyda att han gillade dem.
 
 
Nästan allt på den skrivna inköpslistan hittade vi. Det enda vi inte lyckades få tag på var ett regntäcke till Zeke. De största de hade var storlek 60. När jag mätte Zekes rygg var den 75 cm så det fanns inget som passade. Konstigt tycker jag. Även stora långhåriga hundar kan väl behöva ha täckte på sig när det regnar. Blir att leta vidare i stan efter det.
 
 


3 kommentarer:

  1. Men så roligt att minisemestern blev lyckad och ser gött ut det där :)

    Ja, gulliga Zeke ser verkligen nöjd och belåten ut, he.

    Här firas 4mån dagen idag, va snabbt tiden rusar sin väg, hu.

    Ha det gött. Kramiz

    SvaraRadera
  2. Jo, en liten fråga… vägde Ice här om dagen och visaren stannade på 19,2. Vet du om det är för mycket? Hans uppfödare hojtade högt när jag nämnde det. Mins du va Zeke vägde vid den åldern?

    SvaraRadera
  3. Ja visst går tiden otroligt snabbt när de är små. Det gäller ju att ta tillvara på tiden.
    Tyvärr vet jag inte vad Zeke vägde då han var 4 månader. Jag vet bara att han gick upp väldigt mycket i vikt snabbt, men sen stannade det av. Vid 6 månader vägde han iallafall 25 kg enligt hans journal. Det är ju den snabba viktuppgången man ska akta sig för eftersom det kan ge problem med lederna. Det är dock lättare sagt än gjort!
    Nu hade jag ju haft användning för den där viktkurvan jag tänkte gjort när han var valp, men som aldrig blev av!

    SvaraRadera