fredag 17 augusti 2012

Aja baja!

Så här får man INTE göra i matte och husses säng!


Zeke gömmer sin kanin under täcket och sen gräver han fram den igen. Ibland åker lakanet också med i bara farten.




6 kommentarer:

  1. Haaaa, så sött :)och här busas åxå i sängen, hi.

    Vad ska ni hitta på för skoj idag då? Här ska kikas på söta valpheder, knäsvag här redan :)

    Hoppas Lördagen blir fin. Kramiz

    SvaraRadera
  2. Gomorron på er... Tassa in till oss så får ni se nått gulligt... och här svävar man på små rosa moln just nu :)

    Önskar er en trevlig söndag. Kramen

    SvaraRadera
  3. Jo, kanske har ni några goda råd att ge mig/oss, så vore vi så tacksamma. Kramiz

    SvaraRadera
  4. Hej! Men oj har du skaffat en herdevalp? Grattis får man säga då! Mycket bra val! Riktigt söt också! Efter att ha haft två vita herdehundar så är väl mina viktigaste tips att tänka på motionen. Viktigt är att de varken får för lite eller för mycket motion när de är små. Detta för att minska risken att de får problem med lederna. Viktigt är också att de inte växer för fort. Sen när det gäller vita herdehundar så är det otroligt viktigt med miljöträning och social träning. Båda mina hundar har utvecklat ett skällande beteende mot andra hundar trots att de regelbundet fått umgås med stabila hundar.
    Lycka till med nytillskottet och ta vara på tiden! De växer snabbt!

    SvaraRadera
  5. Tusen TACK för dina råd på vägen… Men vad gör man när valpen växer för fort, byte utav valp till vuxen foder då, eller? Absolut inget motionerande innan ett års ålder. Däremot kommer vi att strosa runt i korta stunder och då i hans egen takt så klart då han även kommer att få gå lösgående. Miljöträning är viktigaste, det talade uppfödaren också om och så har vi turen att på en utav våra klubbar anordnas det valpträffar varje söndag, är det bra, du som vet? Då man här använder sig utav klickern så kommer hund möten att tränas en heldel på, men framförallt den viktiga kontakten emellan oss. Kommer du på nått mer tips, så är det varmt välkommet här då det ju är min första herdehund.

    Kramiz

    SvaraRadera
  6. Ja byte av foder är det som gäller. Gå inte efter fodertillverkarens råd (vårt foder rekommenderades till 12 månaders ålder). Själv har jag börjat med vuxenfoder vid ca 6 månaders ålder. Zeke växte för fort innan han var 6 månader och fick därför artros/OCD i båda frambenen och fick opereras två gånger förra sommaren. Det har nu kommit tillbaka och han har AD 3, vilket inte är så roligt. Tror dock inte att man kan göra så mycket när de växer så fort när de är små. Det skulle väl vara rätt mängd mat då och sen inte för mycket godis.
    Valpträffar är ju perfekt! Varningens ord kan man ju säga om att släppa flera valpar lösa samtidigt om det nu skulle ske. Zeke blev jagad av två små hundar och blev då så rädd. Det var då han började skälla på andra hundar. Sen är ju naturligtvis alla valpar olika.
    Kontakt är ju väldigt viktigt. De första veckorna Zeke var hos oss tränade vi i stort sett bara på ögonkontakt, varsågod när han fick mat osv. Med bra kontakt kommer man ju långt!
    Vita herdehundar fäller ju en hel del hår så det är ju bra att borsta valpen ofta så att den vänjer sig vid det. Borsta tänderna är ju heller aldrig fel att lära dem (gäller ju inte bara just den här rasen) :)

    SvaraRadera