lördag 25 augusti 2012

Vilken oreda!

Oj, vilket kaos det blev!
 
När hundinstruktören var här är på besök införde hon lite nya regler. Zeke skulle inte få ha några ägodelar. Han får inte ha ett ben liggandes på golvet utan att äta på det och han får inte ha sina leksaker själv. Förut hade vi en korg med alla hans leksaker framme hela tiden och då gick han och hämtade det han ville ha att leka med. Detta var alltså inte tillåtet längre så jag ställde undan lekkorgen på ett högt skåp bakom en dörr i datorrummet så att han inte skulle tråna efter sina saker. Sen ibland så tar jag fram en leksak som vi leker med tillsammans en stund.
 
Idag när vi var i datorrummet hoppade Zeke plötsligt upp i soffan och tittade upp på skåpet samtidigt som han gnydde. Fattade först inte, men kom sen på att han fick syn på korgen. Tog då ner den åt honom och oj vadd glad han blev. Tror inte han varit så glad på länge. Han galopperade runt och valde ut den ena leksaken efter den andra. Han ville helst leka med alla samtidigt.
 
Resultatet av hans lek blev oreda. Leksaker överallt och Zeke var inte sugen på att städa.
 

Fick ta fram klickern ur lådan och snabbträna honom på att städa upp efter sig.
 

 
Nä skämt o sido. Jag fick naturligtvis städa upp efter slyngeln själv!
 
 


2 kommentarer:

  1. Haha. Men varför är det så fel att ha leksakerna framme då? Här ligger det lite här och där, men däremot inga ben då man ju har två, vill inte ha nått bråk. Fin han är ;)

    Kramiz

    SvaraRadera
  2. Leksakerna ska inte vara framme eftersom Zeke behöver lära sig att det är vi som bestämmer. Vi ska "låna ut" våra leksaker till honom och på så sätt bestämma när vi ska leka. Detta är bara under en träningsperiod. Sen ska han få tillbaka sin lekkorg igen.

    SvaraRadera