söndag 27 november 2011

Adventstider

Oj oj nu närmar sig julen med stormsteg, men någon julkänska har jag absolut inte fått ännu. Förra året var det massor med snö vid första advent och då får man ju julkänslan på köpet. I år däremot är det flera plusgrader och regn. Idag är det till och med höststorm och spöregn.

Helgen har tillbringats på landet. Igår regnade det inte så mycket så det blev nästan en hel dag ute. Först en promenad i skogen med Zeke och sen lekte vi med boll i trädgården. Lille E var på besök så han och Zeke lekte massor med fotbollen. E tog bollen, sa åt Zeke att sitta så att han kunde lägga ner bollen på marken och sen sparkade han iväg den. Kul att Zeke lyssnade på vad han sa till honom.





På kvällen var vi hos syster med familj på adventsfika. Hon hade bakat jättemånga kakor så vi fick nog allihop ont i magen. Sen tappade hon upp vatten i deras jaccuzi för att Martin och jag skulle ha spa. Det var jättemysigt med tända ljus överallt. Eftersom hon säljer Aloe Vera-produkter så har hon ju alla spa-grejer man behöver hemma så det var helt underbart.

Idag har det som sagt varit storm och spöregn, vilket betyder en dag inne. Detta gillade INTE Zeke som ville ut och springa i skogen. Vi hade planerat en långpromenad i skogen för att införskaffa tall- och granris, men mamma och jag fick ta bilen ut i skogen istället. Sen blev det strömavbrott och då märkte man verkligen att man var på landet. Fast lite mysigt är det ju också.

Tillbaka i stan igen fixade jag till lite adventspynt lite snabbt. Ljusstakarna hade jag förberett i fönstrena innan helgen för att kunna tända dem ikväll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar