fredag 17 juni 2011

Trötta efter en jobbig natt.

Allt började så bra..
Timmarna efter vi hämtat hem Zeke verkade han må ganska bra efter omständigheterna.
Men ju fler timmar som gick, desto mer värk fick han i benet. Morfinsprutan han fick på morgonen slutade verka och något mer smärtstillande skulle han inte ha enligt veterinären.

Martin jobbade inatt så han hjälpte mig ut med honom en sista gång på kvällen. 26 kg är tungt att bära i trapporna! Efter det skulle Zeke och jag försöka sova. Jag la ett täcke på golvet eftersom det är bra för honom att ligga mjukt. Det ville han inte. Han la sig direkt på golvet, men det tyckte han inte var skönt. Han försöker då gå upp i sängen och jag bokstavligt talat flyger ur sängen för att hjälpa honom upp. När han kommit upp inser han att det inte blev bättre av att ligga i sängen och vill då ner. Hunden lyftes ner och så här fortsatte det i ett par timmar innan jag gav upp. Stackars Zeke hade så ont så han kom inte till ro utan han gnällde, flämtade och ville ha närhet. Jag fick packa ihop sängkläderna och bege mig ut i vardagsrummet istället eftersom soffan inte är lika svår att komma upp i som sängen är. Hade tv:n på för att Zeke skulle få lite ljud som gjorde honom lugnare. Gav honom också två lugnande tabletter. Efter en stund somnade han och även jag efter en stund. Men det varade bara i en halvtimme. Sen vaknade han och blev orolig igen. Så här fortsatte det genom hela natten. Resultatet blev 1,5 timmes sömn så idag är man trött.

Äter gör han iallafall. Han har aldrig ätit torrfoder så bra som han gör nu. Innan krävdes köttbulle för att få igång honom, men inte nu. Han slänger i sig maten och det är väl ett gott tecken antar jag.
På morgonen fick han en smärtstillande och den har nog hjälpt honom lite verkar det som. Han sover lite till och från.

Det är jhobbigt när man inte vet hur ont han verkligen har. Det hade varit skönt om han kunde tala om det!

Det är mycket pass med honom hela tiden. Ligger han i soffan och sover kan man inte gå därifrån för då hoppar han. Vill han gå upp i soffan får man upp lyfta honom. Nackdelen är att han gärna sköter allt själv, vilket jag absolut inte vill att han gör.

Fick ett uppskattat samtal från Zekes uppfödare idag. Skönt med uppfödare som bryr sig!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar