onsdag 15 juni 2011

Zekes operation färdig!!

För en timme sedan ringde veterinären upp oss och berättade att operationen var färdig. Allt hade gått bra och det konstaterades att han hade artros som hade orsakats octeochondros (OCD).

OCD är tydligen något som är genetiskt ärftligt och det ger tillväxtrubbningar i lederna när hunden är mellan 4-6 månader, då hunden växer som mest. Zeke växte oerhört mycket under denna perioden. Vill minnas att han gick upp lite mer än 10 kg på bara en månad.
När dessa tillväxtrubbningar uppkommer så lossnar broskbitar och de orsakar skada inne i leden.

Veterinären lyckades ta bort broskbitarna så det var en lyckad operation. Nu hoppas vi bara på att det läker fint och att han sen blir fri från problem. Han ska sova på djursjukhuset inatt efter veterinärens råd. När han ringde så upplyste han oss om att vi hade en hund med mycket energi och tro mig, VI VET DET!! :)
Jag försvanade honom idag på morgonen om detta och påpekade att det kanske vore bra med lugnande medicin eftersom han ska hållas stilla.

Nu känns det iallafall bra när man vet att operationen gick bra. Känns dock väldigt tomt och tyst här hemma utan vår lille busunge! Längtar tills i morgon eftermiddag då vi får hämta hem honom.

Lägger upp en länk som jag tyckte var bra för de som vill veta mer om OCD:






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar