torsdag 21 juli 2011

Veterinärrapport

Besöket hos veterinären och röntgen är nu genomfört. Endast det benet som inte opererats röntgades. Jag trodde att det skulle vara båda, men så var det tydligen inte.

Resultatet var inte särskilt positivt.. Det blir operation på det benet också. Han hade inte lika mycket pålagringar som på förra benet, men en operation är absolut nödvändig. Det bästa resultatet fås om operationen görs så fort som möjligt. Problemet är bara att veterinären går på semester i fyra veckor. Snäll som han är så sa han att han kunde gå in en dag på semestern och fixa det. Det finns även en möjlighet att det blir operation redan i morgon, eftersom de kanske skulle få ett återbud. Zeke skulle inte få någon mat ikväll för om det blir operation i morgon så ringer de tidigt på morgonen och då får vi åka in med honom på en gång.

Utslagen Zeke har kunde bero på schampot eller så var det en "tonårsgrej". För detta fick vi antibiotikatabletter så nu hoppas vi på att de ska hjälpa.

Växtvärken vill inte ge med sig, även om det blivit bättre. Han har ju varit stilla och ätit anti-inflamatorisk medicin sedan i april. Det är ju en skitsak jämfört med ostochondrosen, men det hade ju ändå varit skönt för honom att slippa den.

Zeke blev vägd på djursjukhuset idag också. Vi har ju försökt att han inte ska gå upp så mycket nu med tanke på benet. 1,5 kg hade han gått upp på en månad så det tycker jag var helt ok. Lite skillnad från de 13 kg han gick upp under en månads tid tidigare.

Nu ligger lille Zeke i soffan och sussar kudde. Han är fortfarande jättetrött efter sederingen.
Jag tycker så synd om honom. Vilket fruktansvärt första år han har. Smärta och ingen lek på en hel sommar.

Jag skulle ha städat och hängt upp nya gardiner, men jag tappade sugen på allting efter djursjukhuset. Blir en kväll i soffan istället..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar