söndag 25 mars 2012

Underbart är kort

Med tanke på tentan igår så blev helgen kort. Direkt när jag var färdig med tentan så åkte vi ut till mamma och pappa. Vädret var helt underbart så hela eftermiddagen spenderades i en solstol. Zeke njöt han också. Han fick ju springa hur mycket han ville och systersonen sparkade boll med honom i över en timme så han var helt slut sen. På kvällen kom det gäster och alla tyckte att vi hade en så lugn och snäll hund. Vi sa inget om att han var helt slutkörd och därför låg stilla så snällt hela kvällen. Det bjöds på grillat så nu har grillpremiären avnjutits.

Vi sov över där och idag har vädret varit lika underbart. Dagen började med tvätt av bilen, sen njöt vi i solen och när vi skulle åka hemåt fick vi en otrevlig överraskning. Bilen ville inte starta. Jaha, det blir buss hem tänkte jag, men som tur var löste det sig. Farbror kom med traktorn och med lite draghjälp så startade pärlan. Det är nog dags att planera för ett inköp av ny bil tror jag. Det är inte så kul när man inte kan lita på att den startar.
På hemvägen tog vi risken och stannade hos syrran med familj. Startade inte bilen efter det fick vi väl anlita någon annan traktor till draghjälp. Som tur var så gick den som en klocka så det var inga problem utan vi kunde komma hem.

Våren för inte bara med sig trevligheter. Nu har fästingarna vaknat till liv också. Hittade en krypandes på Zeke igår. Frågan är om/vad man ska använda för fästingmedel. Har bara provat en sak en sommar och det var ett halsband utav bärnsten som när det skavde mot pälsen skulle göra att färstingarna inte gillade att vara i pälsen. Tror inte att det hjälpte så mycket, men det var ett väldigt fint halsband iallafall. Övriga somrar har jag inte använt någonting utan istället varit noga med att gå igenom pälsen efter varje gång man varit ute. Fördelen med en vit hund är ju att man tydligt ser fästingarna och oftast innan de hinner sätta sig fast. Såna där fästinghalsband med gift eller var det är tänker jag inte använda. Har hört så mycket negativt om dem så något sånt får inte Zeke ha på sig. Frågan är om de där dosorna med pulserande ultraljud (Skudo) fungerar. Om de gör det så är de ju väldigt smidiga. Får fundera lite på det här känner jag.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar