torsdag 25 augusti 2011

Borta bra, men hemma bäst!

Ja, det där med att sova på djursjukhuset det tyckte inte Zeke var en bra idé.
22:15 gick vi och la oss igår kväll och en kvart senare ringer nattsköterskan på djursjukhuset och säger att hon har en Zeke som hellre sover hemma. Tur att vi bor så nära så vi kunde hämta honom snabbt. Han blev väldigt glad när han såg oss, men vi märkte ju att han var uppstressad.
Han fick ett mål mat när vi kom hem och jag förberedde mig på en vaken natt. Till min förvåning slocknade han direkt och har sovit hela natten. Han tyckte nog att det var otroligt skönt att få sova i sin egen säng.
Idag på morgonen var han lite gnällig vid femtiden så då var vi ute och kissade. Sen somnade han om igen.

Det märks att han gått upp i vikt sen den förra operationen. Han är riktigt tung att bära i trapporna nu så det blir bra träning för rygg och armmuskler.

Han är inte så snygg just nu för han är rakad på tre ställen. Förra gången var det bara två.


Rakad och bandage på ena frambenet där kanylen suttit.

Det opererade benet är givetvis rakat och på insidan har han 10 cm långt snitt.
(besparar er den synen)

Rakad även på ryggen där han fått ett morfinplåster.
Nu ligger han i soffan och tittar på Animal Planet. Själv ska jag försöka plugga lite om det går. Måste ju hålla koll på honom hela tiden så att han inte hoppar ner från soffan själv.

Under telefontid skulle veterinären ringa och berätta om han ringt in något recept till oss. Han skulle tydligen äta en antibiotikakur så det blir nog en sväng till apoteket i eftermiddag då.

Ikväll ska vi till Djursjukhuset så att veterinären får se hur han mår idag. Blev ju ingen rond eftersom Zeke inte ville stanna kvar så länge.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar