torsdag 19 maj 2011

Det är synd om Zeke idag!

Idag var det dags för ett återbesök på djursjukhuset för Zeke. Fyra veckor har gått sedan förra besöket och de där två veckorna han åt Rimadyl gjorde varken till eller från.
Idag sa de samma sak: växtvärk. Det blir en längre dos med medicin denna gången och nu ska vi försöka att hålla honom ännu mer i vila än vad vi gjort. Det blir inge kul för Zeke som för tillfället inte får ha tillgång till sin korg med leksaker i. Vi får göda honom med grisöron istället för då brukar han vara stilla en stund.

Ännu värre skulle det bli för stackars lille Zeke.. Vi upptäckte häromdagen att han naggade sig mycket i jumskarna och på vissa ställen blödde det lite. Pälsen runt ljumskarna var rosa/orange av missfärgningar från saliven. Detta passade vi självklart på att fråga veterinären om och han sa att det var utslag som skulle behandlas. Vi fick utskrivet en salva med kortison. Eftersom det inte är så bra att slicka i sig kortison och p.g.a att han är där och slickar hela tiden så måste han nu ha krage på sig tills det blivit bättre. Detta var inte populärt kan jag säga. Får hoppas att utslagen försvinner illa kvickt med salvan.

Så här skamsen blir man när man får dumstrut på sig!

 
Nu kan vi inte anklaga honom för att inte lyssna längre. Kragen passar inte riktigt på hundar med stående öron.

 
Kan man se mer ynklig ut?

 
Han fick iallafall en present som tröst. Vi tycker ju lite synd om honom!


Zeke har ännu inte riktigt lärt sig hur man gör med tratt runt halsen. När vi precis satt på honom tratten stod han ute i köket och skämdes. Han ville absolut inte komma in till vardagsrummet. Nej det är ju pinsamt att ha en sån, det förstår väl alla! Efter en hel del ropande efter honom var han på väg, men då gick han in med tratten i spisen. Husse fick lotsa honom fram till soffan.






5 kommentarer:

  1. Vilken fåntratt! ;-)

    /Systeryster

    SvaraRadera
  2. Hej! Vad kul att du nu har en blogg, roligt att få följa även Ikos bror :-) Stackarn som både har ont i benet och kli på magen, som tur är så är det övergående. Hoppas det är ok att jag lagt upp en länk till din blogg hos mig. Det syns att de är bröder :-)
    Hälsningar
    Ingemarie & Iko

    SvaraRadera
  3. Hej! Ja du inspirerade mig till att starta en blogg :) Vi hoppas på att hältan är övergående iallafall, men det kan ju ta upp till två år innan han slutar halta om vi har otur. Hoppas inte lille Iko också drabbas av detta.
    Självklart får du lägga upp länk. Det är ju bara kul!
    Jag tycker också att Iko och Zeke är väldigt lika, men Iko har mer päls.

    SvaraRadera
  4. Kul att inspirera andra :-) Verkar som om inget hinner fastna på den "galopperande kameleonten" mer än rävskabb och den klådan kan sitta i upp till 1år :-( Peppar, peppar! Så har jag aldrig under mina 30 år som hundägare haft nån med växtvärk, men haft det själv + mina barn, det gör ont.Känner andra som haft det på sina hundar och det har gått över på några månader, om det är nån tröst.
    Ska du ställa ut på Gotland? Vi ska dit i augusti, vore kul att träffas :-)

    SvaraRadera
  5. Skönt att slippa växtvärk, men rävskabb är ju inge vidare!! Vet inte vad vi gjort med Zeke, men han har växt väldigt mycket. Veterinären tyckte han var ovanligt stor för sin ålder.
    Jag hade planer på att ställa på Gotland, men det blir svårt med jobb och sånt så det blir nog tyvärr inget med det. Hade varit härligt att kombinera med semester annars. Får hoppas att vi ses på någon annan utställning framöver!

    SvaraRadera